Lempinimiä Koivujärvellä

Etusivu Keskustelut Yleinen keskustelu Lempinimiä Koivujärvellä

 • Tämä aihe sisältää 2 vastaukset, 1 ääni, ja päivitettiin viimeksi 7 kuukautta sitten Sirpa Vattusaaresta toimesta.
Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Kirjoittaja
  Viestit
 • #427 Vastaa

  Nyt kun möyrötettään jokainen koronan takia omissa nurkissa, ajattelin, että laitetaanko muistiin lempinimiä/osuvia kutsumanimiä. Savolaiset kun on siinä viäräleukoina oikeita hakoja, niin ei kai Koivujärvellä olla oltu sen huonompia.

  Omasta nimestäni lähimmät sukulaiset muunsivat Anjun, ja sehän vain kertoo, että kuulutaan samaan porukkaan. Alakoulussa sain toisenkin nimen, muistelen, että Rauhaniemen Esa oli keksijänä. Olin saanut rillit jo 9-vuotiaana, muistan, kuinka ihmettelin, kun pelattiin välitunnilla puks-piilosta ja muut näkivät kaukaa pihalta, oliko aitan säppi kiinni vai auki. Minun piti mennä parin metrin päähän tarkistamaan asia. Taisin olla ensimmäinen rillipää-ihmetys. Koulun lukukirjassa oli runo ”Itse Pöllö Laamanni istui tuomaripöydän takana”, pöllöllä taisi olla rillit. Siitä sain nimen Pöllö, sitten se muuntui Pökiksi. Siinähän se on mukana kulkenut.

  Isä-Niilo ei juuri kiroillut, hänellä oli tapana sanoa miedommin: ”No voehan kehno”. Siitä Penttilän Pentti risti isän Kehnoksi.

  Hietaniemen Pekka-vaarin mukaan Hietaniemen jälkeläisiä oli alettu kutsua Hieta-Pietuiksi. Siitä kai vanhin veljeni Pekka, myöhemmin Petteri, sai lempinimen Pietu. Väinöä sanottiin lähempien kesken Väpeksi. Markku oli saanut koulussa lempinimen Santtu, Tuomon lempinimi on ollut Tomppa.

  Arto ei muista, mistä sai lempinimen Jeri. Marko on pysynyt Markona, Väpe sanoi Heliä Helpiksi, se oli hellittelynimi. Väpe nosti Helin korkealle ilmaan ja pörisytti kuin helikopteri.

  Olisipa mukava, jos laittaisitte muistiin omien läheisten nimiä niin kauan kuin vielä muistetaan jotain.

  Terveisin Anja

  #449 Vastaa
  Iiro, suoraan Syvämmestä
  Vieras

  Hei Anja
  Vähän tulee kommentointeja, kun sivut ovat taas ’uusia’. Josko tauti helpottaa kesäksi, voisi terassilla järjestää tarinailtoja nimiteemalla esim. järveen liittyvistä paikoista tarinoineen. Samalla selviää myös monet kutsumanimet. Harvaa täällä kutsutaan omalla nimellä.

  #456 Vastaa
  Sirpa Vattusaaresta
  Vieras

  Hyviä ideoita! Jo kauan olen halunnut tietää, mistä monet Koivujärven saarien, niemien, rantojen jne nimet ovat saaneet alkunsa. Esim. Bikininiemi ,Kalmo, Kaijansaari, Vuohensaari… Moniin paikkoihin liittyy myös tapahtumia, kuten Kettusaaren tanssit ammoisina aikoina.; veneillä ympäri rantoja menivät sinne.( Kerran kaivoin sieltä betonisen tanssilattian jäännöksiä sammalen alta). Näitä tapahtumiakin olisi hyvä saada muistiin. Koivujärvellä on ollut monia erikoisia persoonallisuuksia , joista kiertää kaskuja. Mm. Kanalan Riku ja Tervaniemen Jukka tietävät paljon. Moni muukin! Kun kaikki eivät ole kirjoittajia, mutta ovat hyviä puhumaan, joten saattaisi olla paikallaan jonkinlainen terassipäivä/-ilta, jolloin kootaan tietoja/muisteluja näistä.
  Sen organisoimiseksi heittäisin Iiron ja Anjan?

  Ps. Anjan kertomus oli liikuttavan ihana. Kiitos!

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
Vastaa aiheeseen: Lempinimiä Koivujärvellä
Tietosi:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">